De Batavieren

Er is de afgelopen jaren veel gebeurd, de Batavieren bestaan nu ruim 45 jaar. Vele dorpsgenoten hebben hun inbreng gehad in dit bijzondere maar mooie feestorgaan. Al jaren organiseren de Batavieren diverse activiteiten in en om café ’t Torenerf. Ieder jaar wordt dit met veel plezier door enthousiaste vrijwilligers op poten gezet.

Het startsein van ieder carnavalsseizoen is de 11de van de 11de. Dit wordt gevierd op een zaterdagavond dicht bij 11 november. Op deze avond wordt de nieuwe Miss gekozen, meestal zijn er wel één of twee wisselingen in de raad en wordt de voltallige raad aan het altijd nieuwsgierige publiek voorgesteld.

In februari of begin maart pakken we vier dagen groots uit met het carnavalsfeest. In dit weekend organiseren de Batavieren diverse activiteiten, leuk voor jong én oud. Een optocht door het dorp voor de kleinsten, een zondagmiddag met vertier voor jong en oud, een ouderenmiddag en het hoogtepunt, de Boerenbruiloft.

In de donkere maanden organiseren de Batavieren, samen met de JBS en het Ritmisch koor nog vijf klaverjasavonden in ’t Torenerf.

De derde zondag van augustus wordt ieder jaar de volkspelen georganiseerd door de Batavieren, dit gebeurt  tijdens de Kermis. Ieder jaar strijden 150 sportieve sporters uit het dorp om de Zuidschermer sportbokaal. Dit festijn wordt gehouden in en aan de Zuidervaart en trekt ieder jaar weer veel bekijks.

Je bent van harte welkom op een van onze activiteiten! En kijk verder rond op deze site voor onze geschiedenis, activiteiten en natuurlijk de Raad van 11!

Voor de meest actuele informatie kijk via onderstaande button op onze facebook!